Expedition Transsahara 2016 - intressekoll!

Allmän diskussion om allt som har med offroad, 4x4 och terrängbilar att göra.

Moderatorer: Marcus, AtEase, volvojonas, MrHawk

arnell
Användare
Inlägg: 25
Blev medlem: sön okt 07, 2012 19:55
Kontakt:

Expedition Transsahara 2016 - intressekoll!

Inlägg av arnell » mån jun 08, 2015 16:36

Är du intresserad av att häng med oss när vi korsar Sahara hela vägen ner till det äkta Afrika! Det kommer bli en riktig Afrikaupplevelse som spänner allt från sanddyner och beduintält i norra Afrika till savann, vilddjur och småbyar i Subsahara Afrika. Vi åker i slutet av januari 2016 i våra expeditionsbilar.

Expeditionen tar sin början i Algeciras i södra Spanien, där vi möts upp och tar oss över Medelhavet till Afrika. Det kommer att vara som att stiga in i hetluften direkt, med färgsprakande upplevelser. Vi besöker den livliga handelsstaden Marrakesh i Marocko och tar oss söder ut över Atlasbergen och ner mot Saharas vidder i det vidsträckta och okända landet Västsahara. Vi följer den unika Atlantkusten och får en härlig blandning av magnifik havsutsikt och stora sanddyner, en mycket ovanlig kombination! På vägen ner passerar vi magnifika laguner, vrak, minfält i Västsahara (som vi narturligtvis förnuftigt undviker) och hamnstaden Dakhla ute på halvön Rio de Oro i Västsahara med sin skyddade lagun.

Väl i södra Västsahara och mätta på en sista Marockospecialitet Tajine och oliver passerar vi över till ökenlandet Mauretanien och det kilometerbreda ingen-mans-landet som utgör gränsområdet. Vi tar oss ut i Saharas ödemarker och kör strandvägen från gränsen till Nouakchott. På vägen ner kan vi välja vår paradisstrand helt själva på en sträcka av 50 mil oexploaterad strand – badbyxor på helt enkelt. Vi köper och grillar färsk fisk över öppen eld på stranden. Från Nouakchott åker vi söderut där vi byter biotop och lämnar torra Sahara mot det grönare Sahel-området (som är ett bälte med en blandning av savann och öken) när tar oss in i Senegal. Efter att ha njutit av den utsökta franska kolonialstaden St Louis tar vi oss vidare djupare in i Senegal och via kusten till huvudstaden Dakar. Vi tar pister förbi mindre afrikanska byar och får chansen att dela ut pennor och block som vi tagit med oss till barnen. Har vi tur bjuds vi kanske in i en by eller två och får känna på den senegalesiska gästfriheten. Vi avslutar expeditionen i huvudstaden Dakar.

Efter denna expedition kommer du garanterat ha upplevt det verkliga Afrika och låit det komma riktigt nära dig! Och till det också korsat Sahara!

Ett litet urval av bilder från expeditionen till Marocko 2014 finns på
http://www.fredrikarnell.com/marocko2014" onclick="window.open(this.href);return false;

En reseberättelse om expeditionen till Tunisien 2013 finns på
http://www.fredrikarnell.com/expedition ... r%E4ttelse" onclick="window.open(this.href);return false;


Det praktiska

Expeditionen startar i Algeciras i södra Spanien och avslutas i Dakar i Senegal. Tiden borta blir ca två veckor. Preliminära datum för expeditionen är 12:e till 24:e mars 2016.

Expeditionen sker i våra svenska expeditionsbilar som är av modellerna Toyota Land Cruiser HZJ75 och Land Rover Defender 110, 300 Tdi. Alla bilar är helt mekaniska och gjorda för tuffa tag samt utrustade för expeditionsresor, vilket gör att de passar perfekt för den här typen av äventyr.

Vi åker två till tre bilar. Expeditionskostnaden täcker: bilarna Algeciras-Dakar, bränsle, bilförsäkringar, ev. reparationer, tullkostnader, väg-, bro- och tunnelavgifter, färjekostnader, den mycket dyra passdokumentationen ”Carnet de Passage” för bilarna (deposition ca 300 000 kr cash som vi står för), sovplats i taktält eller bil, samt all planering och vår erfarenhet. Typiskt tillkommer mat och dryck, flyg till Gibraltar och flyg hem från Dakar, visum till Mauretanien och Senegal, ev. campingavgifter och ev. personliga utgifter/inträden/guider. Generellt brukar det bli mycket lägre dagskostnader på plats än vardagen i Sverige.

Mer information, kostnad och bakgrund finns på http://www.fredrikarnell.com/expeditionsforum" onclick="window.open(this.href);return false;.


Kombination med andra expeditioner

Denna expedition är perfekt att kombinera med Expedition Västafrika 2016 som avgår från Dakar, Senegal i anslutning till denna expeditions avslut. De delar av norra sträckningen som är liknande mellan de två expeditionerna kommer att vardera bli unik då vi stannar på helt olika platser på upp- respektive nervägen. Detta blir då en stor Afrika-expedition på knappt fem veckor som tar dig från södra Spanien via Västafrika och Sahara tillbaka till Spanien – och du sparar in flyget från Dakar som då finansierar en del av denna andra expedition!


Vi hoppas att det låter intressant och att vi hörs av! Har du frågor eller bara undrar något – tveka inte att kontakta oss på arnell@kth.se eller fråga direkt här.

Intresseanmälan skickas till arnell@kth.se.


Hälsningar,

Fredrik och Matilda